Magical Moments with Mirusia

Op 4 en 5 juni 2022 werden op landgoed Domicilia twee prachtige uitverkochte open air concerten gegeven die in het teken stonden van de wereldsopraan Mirusia Louwerse. Mirusia Louwerse heeft na haar opera opleiding meer dan 10 jaar met Andre Rieu en zijn Johann Strauss orkest over de hele wereld getoerd. Ondersteund door harmonie St. Caecilia , het Vriendenkoor uit Echt en haar muzikaal begeleider Rob Mennen kreeg het publiek een gevarieerd muzikaal programma voorgeschoteld van klassiek tot musical. Zoals Mirusia aangaf was het werkelijk een droom die uitkwam, ook voor de harmonie en dat na 2 jaar uitstel door de covid pandemie.

281793722_709363427004184_5374069066141224453_n

 

 

 

 

 

 

Bevrijdingsconcert Ohé en Laak op zondag 26 januari 2020.
Op zondag 26 januari organiseerde de harmonie het bevrijdingsconcert voor Ohé en Laak. Na 5 lange oorlogsjaren werd Ohé en Laak pas bevrijd op 19 januari 1945. Vele inwoners keerden terug na een tijd van evacuaties. Eindelijk kon er begonnen worden met de wederopbouw. Om dit moment te herinneren werd op deze concertmiddag een aantal muziekwerken uitgevoerd waarin de oorlog en de bevrijding centraal stonden. Met behulp van filmbeelden namen wij de vele aanwezigen mee terug naar deze tijd op dat wij altijd herinneren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Tevens werden er verhalen verteld over de oorlogsjaren van de inwoners van Ohé en Laak maar zeker ook over de bevrijding. Na afloop van het concert werd het bevrijdingsfeest gevierd. Het was een indrukwekkende middag.

 

foto-006-museum-scan-incl-kleurcorrectie

 

 

 

 

 

 

Night at the movies 29 en 30 juni 2019
Op zaterdag 29 juni 2019 werd opnieuw op het landgoed Domicila een mooie concertavond georganiseerd met als thema Night at the movies. Voor deze gelegenheid werd een gastvereniging uitgenodigd en wel Musikverein Frielingsdorf bij wie de harmonie in 2018 te gast was. De gastvereniging uit het Bergisches land bracht een populair programma met lichte werken en hedendaagse popmuziek. Het concert van Harmonie st. Caecilia bestond mooie  film melodieën zowel uit het verleden als heden. Tijdens het concert werd ook het Huub Beunen podium feestelijk in gebruik genomen. Mede door de jarenlange steun van de heer Beunen en zijn echtgenote wordt de harmonie in staat gesteld om mooie evenementen te organiseren. Uiteraard werden zij in het zonnetje gezet door een lied voor hen te arrangeren.

64870123_896086770732352_1373624759958372352_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feestelijke opening van Landgoed Domicilia 9 en 10 juni 2018
Met een fantastisch feestweekend  werd op gepaste wijze landgoed Domicilia in gebruik genomen in het weekend van 9 en 10 juni 2018. Met grote dank aan Doris en Michel Opreij is er een aparte stichting Domicilia opgericht om het landgoed te beheren en ten dienste te staan van de gemeenschap waarbij het hun wens was dat de harmonie St. Caecilia regelmatig gebruik kon maken van dit bijzondere park aan de oevers van de Maas. Met een sfeervolle concertavond met als thema Toscane aan de Maas werd met mooie klassieke Italiaanse melodieën een nieuwe invulling gegeven aan dit bijzondere stukje Ohé en Laak.  Met een kerkdienst en belangeloos aangeboden brunch werd de samenhorigheid in Ohé en Laak bevestigd.

33032517_630717533935945_1501471273341943808_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maestro Maasgouw 2017
De gemeente Maasgouw is terecht trots op haar harmonieën en fanfares, die allen op hun eigen wijze een grote bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de  mooie gemeente. In het kader van het 10-jarig jubileum van de gemeente heeft harmonie St. Caecilia uit Ohé en Laak – in navolging van het succesvolle tv-programma Maestro –  op 24 juni de kans geboden aan zeven kandidaten om uitgeroepen te worden tot Maasgouw Maestro. De deelnemers waren allen amateurs die nog nooit een baton in hun handen hebben gehad en zijn afkomstig  uit verschillende kernen. Mensen uit  de wereldlijke en geestelijke overheid, de zakenwereld en de sportwereld streden op deze muziekavond tegen elkaar om de eeuwige roem!

Harmonie St. Caecilia onder leiding van Thijs Tonnaer had voor iedere deelnemer een passend muziekwerk uitgezocht.  Alle “dirigenten” werden uitgenodigd op een repetitieavond om met het orkest hun muziekwerk te oefenen en om de juiste afstemming te vinden.
De jury bestond uit de drie Pierre’s en  is op zeer specifieke wijze samengesteld. Zo werd de muzikaliteit beoordeeld worden door niemand minder dan Pierre Kuijpers, wiens staat van dienst als dirigent en jurylid bij vele concoursen binnen de muziekwereld geen nadere toelichting behoeft. Voor de beoordeling van performance van de kandidaten kreeg Pierre Cnoops uit Maasbracht-Beek geen gemakkelijke. Met zijn onnavolgbare gouden humor wist hij het optreden van de maestro’s op juiste wijze te toetsen. Als derde jurylid nam de oudste muzikant van harmonie St. Caecilia Ohé en Laak, Pierre Pustjens plaats aan de jurytafel. Het werd een zeer amusante, niet te missen avond te worden die onze kernen op ludieke wijze nog meer zou verbinden!

Na een enerverende finale werd mevrouw Annie Grispen-Kuppers uitgeroepen tot Maestro 2017 van de gemeente Maasgouw.

De opbrengst van deze avond was bestemd voor de parochiekerk O.L.V. Geboorte in Ohé en Laak.
Gezien het geringe aantal beschikbare plaatsen in het MFC raden wij u aan tijdig te boeken via secretariaat@harmonie-laak.com; kaarten kosten € 5,00.
Datum 24 juni 2017, aanvang: 19.30 uur, plaats: MFC Lakerhoes, Kerkstraat, Ohé en Laak

 

logologo_prov_limburg_gesubsidieerd_door_kleurlogo_huisvoordekunstenlimburg__totaal_12